Be There! Corfu Animation Festival

04 - 07/04/2013

Το Be there! Corfu Animation Festival είναι το νέο διεθνές φεστιβάλ animation, που με σημείο αναφοράς την Κέρκυρα, πρωτεύουσα των Επτανήσων, θα αποτελέσει σημείο συνάντησης καλλιτεχνών animation από όλο τον κόσμο, ήδη από τον Απρίλιο του 2011, και συνεχίζει τώρα την 2η έκδοσή του.

Η τέχνη του animation, πολύ πιο ευρεία από τα κινούμενα σχέδια, έχει πολύ συνοπτικά οριστεί άτυπα μέσα από μια κοινή αντίληψη ως παιδική τέχνη ή απλά τέχνη που απευθύνεται και εμπνέεται από τα παιδιά. Λανθασμένα από τον ορισμό αυτό απουσιάζει το δεύτερο σκέλος της πρότασης, που προσδιορίζει το εύρος «Μια τέχνη που απευθύνεται και εμπνέεται από παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και από όσους έχουν το θάρρος να σκέφτονται και τη δύναμη να βλέπουν όσα τα παιδιά».

Ωστόσο, οι πρόσφατες επιτυχίες και η καλλιτεχνική αναγνώριση ταινιών όπως η Περσέπολις, το Τρίο της Μπελβίλ και το Ψηλά στον Ουρανό (Up) μάς έδωσαν την ώθηση να επιδιώξουμε με φαντασία, αλλά και με επιμελημένη προσοχή στις λεπτομέρειες, το στόχο του φεστιβάλ.

Οι ταινίες animation πάντοτε ξεδίπλωναν το αχαλίνωτο παιχνίδι της φαντασίας, είτε πρόκειται για γυρίσματα stop-motion με κούκλες, είτε computer, είτε παραδοσιακά σχέδια με ζελατίνα. Αυτό το στοιχείο της φαντασίας μαγεύει τους λάτρεις των ιδανικών στα μηνύματα, των νέων τάσεων στις εκφράσεις τέχνης και των έντονων συναισθημάτων ενώ παράλληλα ενεργοποιεί την παιδικότητα στις προσλαμβάνουσες ανθρώπων κάθε ηλικίας.

Το Be There! Corfu Animation Festival θέτοντας ως στόχο την επαγγελματική αντιμετώπιση των έργων animation, και σεβόμενο απολύτως τη δημιουργική προσπάθεια, που συνοδεύει την 8η τέχνη, έρχεται να συμβάλει σε έναν παιδαγωγικό άξονα, που διέπει τις αρχές της τέχνης του animation, ώστε οι δράσεις του φεστιβάλ να προσεγγίζουν και να αφορούν εξίσου τα παιδιά, τους ενήλικες, τους επισκέπτες, τους φορείς και όσους μπορούν να δουν κάτι μέσα από αυτήν.

Το Be There! Corfu Animation Festival, είναι μια γιορτή της τέχνης του animation, διάρκειας τεσσάρων ημερών, με μια ματιά εκπαιδευτική και ψυχαγωγική αλλά πρωτίστως καλλιτεχνική.

Το φεστιβάλ καλείται να κάνει ευκολότερη τη διάβαση για το επόμενο φεστιβάλ και να δημιουργήσει έναν καλλιτεχνικό θεσμό με ταινίες μεγάλου μήκους, μικρού μήκους, διαγωνιστικό τμήμα, retrospectives ταινιών και σχολών animation, αφιερώματα και συνεργασίες με άλλα διεθνή φεστιβάλ animation, πρωτότυπα θεματικά αφιερώματα, ταινίες βραβευμένες με Oscar και άλλα διεθνή βραβεία, πανελλήνιες πρεμιέρες, panels ομιλητών, workshops και Kids, Be there! με σεμινάρια και workshops για παιδιά.

Για όσους και όσες δημιουργείτε και εκφράζεστε μέσα από ταινίες animation, αυτή είναι η ευκαιρία να υποβάλλετε την ταινία σας.

Mε σημείο αναφοράς την πολύ πλούσια και γόνιμη καλλιτεχνικά γη της Κέρκυρας, θα έχετε τη δυνατότητα να μοιραστείτε τη χαρά της εικόνας, της ιδέας και του συναισθήματος μέσα από τη μαγική εμπειρία της συμμετοχής σε μια προσπάθεια να δούμε όλοι μαζί τη ζωή μέσα από το μεγαλείο της ψηφιακής αποτύπωσης.


Μελίνα Ασλανίδου - ''7 Τεχνών Τόπος''

back to events

image

Philippos Hotel

Philippos hotel is situated in the centre of the friendly resort of Kassiopi on the North East coast of Corfu. The hotel is located in the middle of an olive grove, an quiet place ideal for families and couples. Go to Philippos Hotel page

image

En Plo

Set in a historic area of the old town with magnificent views to the Greek Mainland, the ΄΄ EN PLO΄΄ Café – Restaurant, offers you an excellent opportunity to get away from it all. Go to En Plo page

image

En Plo

Set in a historic area of the old town with magnificent views to the Greek Mainland, the ΄΄ EN PLO΄΄ Café – Restaurant, offers you an excellent opportunity to get away from it all. Go to En Plo page

image

Shopping

Find gifts for yourself and your friends. Shopping

image

Health Services

Health Services View

 

ADVERTISE

 

 


 

 

 

 

Plan your vacation

Find a boat
Find a plane
Find a plane
Radio Taxi
Green Bus
 
 

LinksEn Plo
Ionian Courier Riganas